© 2018 Hope Sferra Interiors, Inc.     Hope@HopeSferraInteriors.com      908-277-4200

Buying location, this low functioning and unaesthetic 1961 kitchen, a new home for my downsizing client, was begging for a total remodel. Constricted by the inability to build on and being asked to stay in the original footprint, I was challenged to make a total renovation and utilize every square inch of the limited space. Pivotal to the renovation was removing the living/dining area wall and creating an open floor plan. I incorporated a large island with an eating area, storage, and below counter microwave. The sink area remained under the window allowing a view out to the spacious and bucolic property. The original laundry area hidden behind louver doors was awkward and impractical. Opening the walls and creating a stacked washer/dryer configuration with a secondary sink and storage area increased the efficiency of the area off the garage and side entry to the house.  As the client favors the beach and lake views, a serene sea glass blue palette was selected for the quartzite stone island counter, valance fabric and wall color. The kitchen now exudes refreshing tranquility and high function.

Show More
Click to Enlarge Photos